V: Четврти писмени задатак из српског језика



Као и до сад, писмени задатак се ради сат времена, пишите правописно и стилски коректно. Пишете састав на једну од наредних тема:

1. Пријатељство Агија и Еме 

У саставу треба објаснити ко су то Аги и Ема, у којој књизи их упознајеш, ко је ту књигу написао и какав је утисак на тебе та књига оставила. Какав је Аги, а каква Ема, како су се они упознали, на који начин су се дружили и дописивали? Какав су живот водили, шта их је тиштило, а шта радовало? Како се њихова прича завршава и да ли се завршава? На крају, напиши свој целокупан утисак о књизи или о пријатељству уопште.

2. Дечји осмех  хајдучка дружина

Опиши ко све чини ову хајдучку дружину, како су добили своје надимке, по чему се они истичу, како су се одлучили на корак да оду у хајдуке. Ко их предводи и због чега? Објасни са којим се све препрекама они суочавају и како с њима излазе на крај? Ко им се придружује и како дружина на крају завршава своје хајдуковање? Објасни шта ти мислиш о свему томе?

3.Овог пута, изузетно, због тренутне ситуације, добијате и трећу тему која ја ВАН градива и гласи:

Ванредно стање

Шта за тебе значи ванредно стање? Да ли си до сада знао нешто о епидемијама, изолацији и сличном? Како си се осећао када је уведено ово стање и када си сазнао да се више неће ићи у школу? Како си проводио своје слободно време? Како је реаговала твоја породица? Шта си научио после свега? Која је твоја порука?

Будите ми креативни, срећно! :)


Коментари